srijeda, 26. studenoga 2014.

Torta od pudinga


Sastojci
Žuti dio
750 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 praška za puding od vanilije (bourbon vanilija premium Podravka)

Smeđi dio
750 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 praška za puding od čokolade
100 g čokolade za kuhanje
+
300 g keksa s maslacem (Piknik)

Ukrašavanje
4 vrećice šlaga u prahu (ukupno 160 g)
200 ml hladne vode
boja

Priprema 
Obruč za torte (24 cm promjera) obložite papirom za pečenje.
Kekse natrgajte na komade.
Čokoladu za kuhanje nasjeckajte.

Za žuti dio, 150 mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. U vruće dodajte polovicu natrganih keksa i dobro promiješajte. Posudu ostavite sa strane dok kuhate drugi puding

Za smeđi dio, 150 mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. U vruću smjesu dodajte čokoladu za kuhanje i dobro promiješajte da se sva čokolada rastopi. U smjesu dodajte preostale natrgane kekse i dobro promiješajte.

U obruč naizmjence stavljajte jednu i drugu smjesu pritom sve dobro pritisnite žlicom da bude zbijeno, tj. kako bi se obje smjese i keksi povezali, da ne bi ostale praznine među njima.

Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ju stavite u hladnjak na 1-2 sata.

Za ukrašavanje, u posudu stavite prašak za šlag i ulijte hladnu vodu pa miksajte mikserom na najvećoj brzini da dobijete čvrsti šlag.

Izvadite tortu iz hladnjaka, skinite obruč, odlijepite papir za pečenje i omažite ju šlagom odozgo i sa strane.

U 1/3 preostalog šlaga umiješajte malo boje da dobijete željenu nijansu.

Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i 1M).
Uz jednu stranicu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom ružičasti šlag, a ostatak vrećice napunite bijelim šlagom. Odozgo i sa strane po torti oblikujte ruže. Između ruža možete istisnuti manje puslice.
Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.





Nema komentara:

Objavi komentar