Sastojci
Žuti dio
750 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 praška za puding od
vanilije (bourbon vanilija premium Podravka)
Smeđi dio
750 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 praška za puding od
čokolade
100 g čokolade za kuhanje
+
300 g keksa s maslacem
(Piknik)
Ukrašavanje
4 vrećice šlaga u prahu
(ukupno 160 g)
200 ml hladne vode
boja
Priprema
Obruč za torte (24 cm promjera) obložite
papirom za pečenje.
Kekse natrgajte na komade.
Čokoladu za kuhanje
nasjeckajte.
Za
žuti dio, 150 mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak
mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. U vruće dodajte polovicu natrganih
keksa i dobro promiješajte. Posudu ostavite sa strane dok kuhate drugi puding
Za
smeđi dio, 150 mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak
mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. U vruću smjesu dodajte čokoladu za
kuhanje i dobro promiješajte da se sva čokolada rastopi. U smjesu dodajte
preostale natrgane kekse i dobro promiješajte.
U
obruč naizmjence stavljajte jednu i drugu smjesu pritom sve dobro pritisnite
žlicom da bude zbijeno, tj. kako bi se obje smjese i keksi povezali, da ne bi
ostale praznine među njima.
Tortu
ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ju stavite u hladnjak na
1-2 sata.
Za
ukrašavanje, u posudu stavite prašak za šlag i ulijte hladnu vodu pa miksajte
mikserom na najvećoj brzini da dobijete čvrsti šlag.
Izvadite
tortu iz hladnjaka, skinite obruč, odlijepite papir za pečenje i omažite ju
šlagom odozgo i sa strane.
U
1/3 preostalog šlaga umiješajte malo boje da dobijete željenu nijansu.
Slastičarskoj
vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i
1M).
Uz
jednu stranicu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom ružičasti šlag, a
ostatak vrećice napunite bijelim šlagom. Odozgo i sa strane po torti oblikujte
ruže. Između ruža možete istisnuti manje puslice.
Tortu
držite u hladnjaku do posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar