srijeda, 19. studenoga 2014.

Indijski popečci od luka



Sastojci
100 g slanutkovog brašna
pola čajne žlice sode
pola čajne žlice kurkume
1 čajna žlica soli
mljeveni čili
pola čajne žlice mljevenog kima
1 žlica limunovog soka
2 žlice ulja
hladna voda
2 veća crvena ili ljubičasta luka
masnoća za prženje

Priprema
Luk oljuštite i narežite na 3-5 mm debele okrugle šnite, malo razdvojite kolute.
U posudi pomiješajte slanutkovo brašno, kurkumu, sodu, sol, čili i kim. Dodajte limunov sok i ulje. Zatim postupno dodavajte vodu miješajući smjesu pjenjačom. Dodajte vode koliko je potrebno da dobijete glatku smjesu nešto gušću nego za palačinke. Umiješajte šnite luka, razdvojite ih na kolute miješanjem.
Ostavite smjesu da odstoji 15 min.



U dubokoj posudi zagrijte masnoću. Žlicom grabite smjesu i spuštajte ju u masnoću oblikujući okruglaste, plosnate hrpice. Vodite računa o tome da će popečci zbog sode narasti.

Pržite ih na srednjoj temperaturi, kad porumene s jedne strane, okrenite ih i pržite drugu stranu.
Vadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.




Nema komentara:

Objavi komentar