subota, 6. veljače 2016.

Kuglof s pekmezom

Sastojci
320 g brašna
50 g kakaa
1 čajna žlica sode (6 g)
150 ml mlaćenice
250 g šećera
2 vanilin šećera
250 g mekanog maslaca
3 jaja
250 g pekmeza
4 žlice viskija

Glazura
150 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 žlica ulja



Priprema
U jednoj posudi pomiješajte brašno s kakaom.
U drugoj posudi pomiješajte mlaćenicu sa sodom.
U posudi za miksanje izmiksajte mekani maslac s obje vrste šećera. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro izmiksajte. Ztaim dodajte pekmez, mješavinu mlaćenice i sode te viski pa sve dobro izmiksajte.
Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s kakaom.
Kalup za kuglof namastite i posipajte krušnim mrvicama te u njega ulijte smjesu. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 80 min. Provjerite čačkalicom je li kuglof pečen.
Pečeni kolač ostavite da se 15ak min. hladi u kalupu, a onda ga istresite na pladanj i ostavite da se potpuno ohladi.
Za glazuru: otopite čokoladu, margarin i ulje na pari pa prelijte kuglof.
Po želji, po stvrdnutoj glazuri posipajte naribanu bijelu čokoladu.


Izvor: adaptirani recept sa stranice Honey and jam.

2 komentara:

  1. Volim kuglof jer se stvarno može praviti u najrazličitijim varijantama i ukusima , pa i slan, Lep je i ovaj tvoj

    OdgovoriIzbriši