Sastojci
500 g lisnatog tijesta
Nadjev
80 g šećera
80 g mljevenih badema
80 g maslaca sobne temperature
2 jaja
1 čajna žlica ruma
Premazivanje
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
Priprema
Za nadjev, u posudi pomiješajte šećer s bademima pa dodajte maslac i
miksajte da se svi sastojci povežu. Zatim dodavajte jedno po jedno jaje i nakon
dodavanja svakog jajeta dobro izmiksajte. Na kraju umiksajte i rum.
Žumanjak umutite s mlijekom.
Lisnato tijesto podijelite na dva dijela.
Svaki dio razvaljajte u krug
debljine 3-4 mm. Oštrim nožem izrežite pravilne krugove (krug je potrebno
izrezati kako bi se rubovi tijekom pečenja razlistali).
Jedan krug stavite na lim obložen papirom za pečenje. Na taj krug
stavite nadjev ostavljajući oko 3 cm vanjskog ruba nepremazanog nadjevom. Taj
nepremazani dio premažite žumanjkom.
Drugi krug tijesta stavite na prvi krug, na nadjev. Prstima dobro
utapkajte rub kako bi se tijesto zalijepilo.
Lim s oblikovanim kolačem stavite u hladnjak na 1 sat.
Nakon toga kolač izvadite iz
hladnjaka i premažite ga umućenim žumanjkom.
Oštrim nožem odozgo zarežite vijugave linije od sredine prema rubu. Kolač
stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite ga oko 35 min. da porumeni.
Izvor: adaptirani recept sa stranice Good food.
Nema komentara:
Objavi komentar