Sastojci
Svijetli dio
1 jaje
100 g šećera
100 g mekanog margarina
60 g mljevenih oraha
100 g oštrog brašna
Tamni dio
4 jaja
100 g šećera
150 g mekanog margarina
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica oštrog brašna
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
3 žlice ulja
3 žlice vode
Priprema
Za svijetli dio, izmiksajte jaje
sa šećerom. Zatim dodajte margarin, orahe i brašno. Smjesu rasporedite u lim
(oko 20 cm x 30 cm) obložen papirom za pečenje (papir namastite i pobrašnite).
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 10ak min.
Za tamni dio, odvojite žumanjke
od bjelanjaka.
Od bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom.
Dodajte margarin, rastopljenu mlaku čokoladu i brašno. Na kraju umiješajte
snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu rasporedite na
napola zapečeni svijetli dio. Lim vratite u pećnicu i kolač pecite na 150 °C
oko 50 min. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
Za glazuru, na pari otopite sve
sastojke. Glazuru malo ohladite i prelijte po ohlađenom kolaču.
Izvor: adaptirani recept Coolinarike.
Nema komentara:
Objavi komentar