Sastojci (za smeđe kekse)
190 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
1 jaje sobne temperature
1/2 čajne žlice arome vanilije
300 g brašna
30 g kakaa
1/4 čajne žlice soli
Krema od maslaca
125 g maslaca sobne temperature
200 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
Priprema
U posudu stavite mekani maslac, šećer, jaje i aromu vanilije pa sve
miksajte na srednjoj brzini da dobijete ujednačenu kremastu smjesu. Dodajte
brašno, kakao i sol pa dobro izmiksajte na nižoj brzini.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Kako vam se papir ne bi
pomicao, „zalijepite“ ga pomoću malo smjese za kolačiće na lim (u sva 4 ugla
istisnite kuglicu smjese i stavite papir na to).
U plastičnu, čvrstu slastičarsku vrećicu stavite nastavak za ukrašavanje
1M ili 2D. Vrećicu napunite smjesom i istiskujte kolačiće na lim oblikujući
ružice.
Ako je smjesa prečvrsta, možete umiksati u nju malo mlijeka. Ali pazite
da smjesa ne bude premekana/prerijetka jer će se kolačići previše deformirati
za vrijeme pečenja.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na
200 °C i kolačiće pecite 5-8 min. (svakako se konzultirajte sa svojom
pećnicom). Pečene kekse ostavite da se ohlade.
Savjetujem da ne upotrijebite slastičarske vrećice za jednokratnu
upotrebu jer su preslabe.
Za kremu od maslaca, maslac dobro izmiksajte. Postupno dodavajte šećeru
prahu stalno miksajući. Na kraju umiksajte mlijeko.
Ohlađene kekse spojite kremom (kreme možete nanijeti pomoću nastavka za
ukrašavanje).
Zbog kreme od maslaca kolačići ne mogu dugo stajati. Ako želite da
stoje nešto duže, spajajte ih rastopljenom čokoladom ili džemom.
Izvor: adaptirani recept sa stranice I am baker.
Nema komentara:
Objavi komentar