subota, 19. prosinca 2015.

Špricani sendvič-keksi u obliku ruža


Sastojci (za smeđe kekse)
190 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
1 jaje sobne temperature
1/2 čajne žlice arome vanilije
300 g  brašna
30 g kakaa
1/4 čajne žlice soli

Krema od maslaca
125 g maslaca sobne temperature
200 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka




Priprema
U posudu stavite mekani maslac, šećer, jaje i aromu vanilije pa sve miksajte na srednjoj brzini da dobijete ujednačenu kremastu smjesu. Dodajte brašno, kakao i sol pa dobro izmiksajte na nižoj brzini.


Lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Kako vam se papir ne bi pomicao, „zalijepite“ ga pomoću malo smjese za kolačiće na lim (u sva 4 ugla istisnite kuglicu smjese i stavite papir na to).

U plastičnu, čvrstu slastičarsku vrećicu stavite nastavak za ukrašavanje 1M ili 2D. Vrećicu napunite smjesom i istiskujte kolačiće na lim oblikujući ružice.
Ako je smjesa prečvrsta, možete umiksati u nju malo mlijeka. Ali pazite da smjesa ne bude premekana/prerijetka jer će se kolačići previše deformirati za vrijeme pečenja.

Lim stavite u pećnicu zagrijanu na  200 °C i kolačiće pecite 5-8 min. (svakako se konzultirajte sa svojom pećnicom). Pečene kekse ostavite da se ohlade.

Savjetujem da ne upotrijebite slastičarske vrećice za jednokratnu upotrebu jer su preslabe.

Za kremu od maslaca, maslac dobro izmiksajte. Postupno dodavajte šećeru prahu stalno miksajući. Na kraju umiksajte mlijeko.

Ohlađene kekse spojite kremom (kreme možete nanijeti pomoću nastavka za ukrašavanje).

Zbog kreme od maslaca kolačići ne mogu dugo stajati. Ako želite da stoje nešto duže, spajajte ih rastopljenom čokoladom ili džemom.



Izvor: adaptirani recept sa stranice I am baker.


Nema komentara:

Objavi komentar