Sastojci
Tijesto
250 g brašna
150 g mekanog margarina
50 g šećera u prahu
2 žlice vode
Nadjev
3 bjelanjka
prstohvat soli
150 g šećera kristala
150 g kokosovog brašna
Margarin izmiksajte sa šećerom u
prahu. Dodajte brašno i vodu pa kratko promiksajte i onda rukama umijesite
tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
Bjelanjke posolite i izmiksajte
čvrst snijeg. Postupno dodavajte šećer neprestano miksajući smjesu. Na kraju
umiješajte kokos.
Tijesto tanko razvaljajte na
pobrašnjenoj podlozi i kalupom izrežite ovčice. Poredajte ih na lim obložen
papirom za pečenje. Na svaku ovčicu
rasporedite smjesu od kokosa u debljem sloju, da izgleda čupavo.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu
na 170 °C i ispecite ovčice da ostanu svijetle.
Lijepo izgledaju, super ideja za nadolazeće blagdane :))
OdgovoriIzbrišiKako su lepi!
OdgovoriIzbrišiBravo
A ovo jedete? Jer prethodni put rekla ste da bacite ovaj sneg od belanca....
Ja sam mislila da je to namaz od sira a posle sam videla naziv recepta. Dakle moja ideja je da bi bilo lepo da pruzimo ovcice sa sirom u party! Slani zalogajcici.
Hvala.
IzbrišiDa, rekla sam da ne volim te smjese od bjelanjaka, al ne volim ni te sitne kekse/kolače kakve svi rade za blagdane. Ja to kekse napravim, al ne jedem.
Ako nešto nema (hrpu) kreme - meni nije kolač!
čestitam jer praviš vrrrllllo lepo i veoma si kreativna duša po mom mišljenju. ja mislim da ovaj blog moramo zvati NAjlepse dekoracije.
IzbrišiJa sam procitalaovaj clanak sto pisete desno pod nazivom Za one koji su pitali, ne znam za koga je ali ja bih htela da kazem da meni se svidjaju slike u ovom blogu. :-) kako je lepo da se bavite time kad niste na posao.
OdgovoriIzbrišiI slike imaju vrlo lepu svetlost. I nije samo to vec ovaj blog ima uvek lepo dekorisane ideje. Kad god vidim nesto novo ovde razmisljam da treba puno vremena da to pravite,kao na primer one keksice na vrhu.
Hvala.
Izbriši