Sastojci
Smjesa za
ukrašavanje kore
1 bjelanjak
sobne temperature
30 g šećera
40 g brašna
20 g mekanog
maslaca
oko 1 čajna
žlica arome maline
Kora
4 jaja
1/2 šalice
šećera
60 g
otopljenog, mlakog maslaca
1/2 šalice
brašna
1/4 šalice
kakaa
Krema
250 ml mlijeka
1 prašak za puding od maline
3 žlice šećera
60 g margarina sobne temperature
aroma maline
250 ml mlijeka
1 prašak za puding od maline
3 žlice šećera
60 g margarina sobne temperature
aroma maline
ružičasta
boja
šećer u
prahu
Priprema
Za smjesu za ukrašavanje: u manju zdjelu stavite bjelanjak, brašno,
maslac i šećer pa sve izmiksajte u glatku smjesu. Na kraju dodajte aromu maline
i dobro promiješajte. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Smjesu
stavite u slastičarsku vrećicu, odrežite vrh pa na papiru za pečenje nacrtajte
vanjske rubove srca. Zatim smjesom ispunite sredinu svakog srca, možete
napraviti veći vrh na vrećici da lakše popunite veće površine. Lim s nacrtanim
motivima stavite u zamrzivač na sat vremena.
Za biskvit: odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od malo posoljenih
bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom. Dodajte im mlaki, rastopljeni
maslac i brašno. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pripremljenu
smjesu brzo, ali pažljivo razmažite preko zamrznutih nacrtanih srca. Lim
stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i koru pecite oko 8 min. (nemojte ju
predugo peći da se ne osuši, onda će pucati prilikom rolanja). Pečeni biskvit
istresite s gornjom stranom na papir za pečenje posipan kristal šećerom. Odmah
pažljivo odlijepite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao i na biskvit
stavite drugi komad papira za pečenje, a na njega pladanj pa sve okrenite tako
da ukrašena strana biskvita bude odozdo, odlijepite papir za pečenje na koji
ste prvotno istresli pečeni biskvit. Biskvit odmah narolajte zajedno s papirom
i ostavite da se ohladi.
Za kremu, 80 ml mlijeka
pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. Ostatak mlijeka zakuhajte pa skuhajte puding, ostavite ga da se ohladi,
povremeno promiješajte. U mlaku smjesu umiksajte margarin. Po želji, dodajte
aromu maline, možete umiksati i šećer u
prahu. Po potrebi dodajte boju za jaču nijansu ružičaste.
Ohlađenu koru odrolajte,
premažite kremom i ponovo zarolajte. Roladu stavite u hladnjak.
Vasi kooaci uvjek lijepo izgledaju! Cestitam na kreativnost i food styling!
OdgovoriIzbrišiKad stavimo ove srce na papir u zamrzivac moramo da ih pokrijemo??
OdgovoriIzbrišiNe razumem zašto treba da urolamo biskvit odmah pre nego št oda ga napunimo filom. Da se ne slomi kasnije?A ako urolamo dobiće ovakav oblik a kako ćemo da napunimo? Nije mi jasno
OdgovoriIzbrišiAko pravimkolac ikoristim vas receept zq dekoraciju trebala bih da dam link za vas blog ili recept? Hvala unapred
OdgovoriIzbrišiLim s papirom na kojem je nacrtan motiv stavite u zamrzivač takav kakav jest, ničim ga ne pokrivate (kao na slici br. 1).
IzbrišiBiskvit se rola dok je vruć kako kasnije, kad se ohladi, ne bi pucao tijekom rolanja (na slici br. 2 je narolana vruća kora, nacrtani uzorak je okrenut prema van).
Ohlađeni biskvit se odrola, na njega se namaže krema (kao na slici br. 3) i sve se ponovno zarola (kao na slici br. 4).
Da, ako koristite recept, trebate staviti link.
Hvala!
OdgovoriIzbrišiKoru i kremu i rolat znam i ja da naprqvim,o dekoraciji sam pitala a ne citav recept, ako koristim dekoraciju pisacu link
OdgovoriIzbrišiAko koristite samo dekoraciju, što se mene tiče, ne trebate pisati link.
IzbrišiU redu, ma pisaću gde sam to videla, videla i ovde i u coolinariki ranije ali pisala bih. Samo ne mogu sad napraviti jer nemam mesto u zamrživač,hvala!
OdgovoriIzbriši