nedjelja, 15. veljače 2015.

Recesijski popečci od krumpira


Sastojci
500 g krumpira
6-7 žlica brašna
sol, papar
1 čajna žlica slatke crvene paprike
2 češnja češnjaka
300 ml mlijeka
masnoća za prženje




Priprema
Krumpir ogulite, operite i obrišite krpom ili papirnatim ubrusom. Zatim ga naribajte na ribež za jabuke.
U veću posudu stavite brašno, sol, papar, papriku i sitno nasjeckani češnjak pa onda polako, u mlazu dolijevajte mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da se smjesa ne zgruda.  Dodajte krumpir i sve promiješajte žlicom. Po potrebi dodajte još brašna jer će krumpir ispustiti tekućinu.

U dubokoj posudi za pečenje zagrijte masnoću za prženje (masnoća mora biti „duboka oko jedan prst“). Žlicom grabite smjesu  i spuštajte ju u zagrijanu masnoću, oblikujući okruglaste, plosnate popečke. Pržite ih s jedne i druge strane da porumene. Pečene popečke stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.


Nema komentara:

Objavi komentar