Sastojci
500 g krumpira
6-7 žlica brašna
sol, papar
1 čajna žlica slatke crvene paprike
2 češnja češnjaka
300 ml mlijeka
masnoća za prženje
Krumpir
ogulite, operite i obrišite krpom ili papirnatim ubrusom. Zatim ga naribajte na
ribež za jabuke.
U veću posudu
stavite brašno, sol, papar, papriku i sitno nasjeckani češnjak pa onda polako,
u mlazu dolijevajte mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da se smjesa ne
zgruda. Dodajte krumpir i sve
promiješajte žlicom. Po potrebi dodajte još brašna jer će krumpir ispustiti
tekućinu.
U dubokoj
posudi za pečenje zagrijte masnoću za prženje (masnoća mora biti „duboka oko
jedan prst“). Žlicom grabite smjesu i
spuštajte ju u zagrijanu masnoću, oblikujući okruglaste, plosnate popečke.
Pržite ih s jedne i druge strane da porumene. Pečene popečke stavite na
papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar