nedjelja, 1. veljače 2015.

Mini muffini s ružama


Sastojci
- za oko 72 mini muffina
1 zrela banana
160 g rastopljenog margarina
1 šalica šećera
na vrhu noža soli
50 ml ulja
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
1 šalica brašna
1 žlica kakaa
pola praška za pecivo

Ukrašavanje
150 g biljne masti sobne temperature
250 g šećera u prahu
1-2 žlice mlijeka
boje



Priprema
U posudi izmiksjate bananu. Dodajte otopljeni mlaki margarin, šećer i sol pa sve zajedno dobro izmiksajte. Zatim dodajte ulje, vrhnje, jaje te opet izmiksajte. Na kraju dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Za mjerenje šećera i brašna upotrijebite šalicu od 200 ml.

Kalup za mini muffine obložite papirnatim košaricama. Smjesu rasporediti u košarice, punite ih do 2/3 visine.
Ukoliko nemate kalup za mini muffine, papirnate košarice složite na lim za pečenje, ovisno o tome koliko su košarice čvrste, bilo bi dobro da stavite dvije košarice, jednu u drugu, kako se za vrijeme pečenja ne bi jako raširile.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 8 min. Pečene muffine ostavite da se 2-3 min. hlade u kalupu, a onda ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.


Za ruže: biljnu mast miksajte mikserom 2-3 min. Zatim postupno dodavajte šećer u prahu miksajući smjesu na laganoj brzini. Pojačajte brzinu miksera i smjesu miksajte da bude glatka. Na kraju dodajte mlijeko i sve još jednom dobro izmiksajte.
Pripremljenu smjesu podijelite u nekoliko posuda i u svaku žlicom umiješajte boju po želji. Pripremljenim kremama napunite jednokratne slastičarske vrećice za ukrašavanje, odrežite im vrh.


Jednoj slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak: otvorena zvijezda B5. U tu vrećicu s nastavkom stavite vrećicu napunjenu jednom kremom. Počevši od sredine, na svakom ohlađenom muffinu oblikujte ružu. Kad završite s tom bojom, izvadite vrećicu s kremom iz vrećice u kojoj je nastavak za ukrašavanje, pa u tu vrećicu stavite vrećicu s kremom druge boje (na taj način ne trebate vaditi nastavak iz slastičarske vrećice s kremom, nego svaki put u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje stavljate vrećicu s kremom).
Ukoliko želite dvobojne ruže: u slastičarsku vrećicu stavite nastavak za ukrašavanje,  uz jednu stranu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom kremu jedne boje, a ostatak vrećice napunite kremom druge boje, te napravite dvobojnu ružu na muffinu.




2 komentara: