srijeda, 28. siječnja 2015.

Pečeni krumpir s cvjetovima od luka


Sastojci
1,5 kg krumpira
3 žlice kukuruzne palente
2 žlice krušnih mrvica
pola čajne žlice šećera
1 žlica slatke crvene paprike
ljuta crvena paprika
sol, papar
2 žlice svinjske masti
manji crveni i ljubičasti luk (veličine marelice), 6-7 komada
2 žlice ulja
svježe peršinovo lišće za ukras




Priprema
Krumpir ogulite, operite, obrišite krpom pa  prepolovite po dužini, ako je krupniji možete ga narezati na četvrtine.
U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim luka i ulja. Dodajte krumpir i sve dobro promiješajte rukama kako bi se smjesa zalijepila za krumpir.
Luk oljuštite i zarežite na osmine počevši odozgo, ali nemojte prerezati do kraja, u donjem dijelu svi komadi luka trebaju se držati zajedno.

Lim od pećnice obložite papirom za pečenje pa u njega stavite mast. Pećnicu uključite na 200 °C i odmah stavite lim s mašću da se otopi, pazite da ne zagori. Izvadite lim iz pećnice, na njega odmah  stavite krumpir, promiješajte ga i poravnajte. Na krumpir složite luk (nemojte ga ugurati između krumpira jer se neće imati kamo „rascvjetati“). Ulje pomiješajte s malo soli i papra pa time nakapajte luk.


Lim stavite u zagrijanu pećnicu i krumpir pecite oko 50 min. (ovisno o veličini krumpira). 
Pečeni krumpir ukrasite svježim peršinovim lišćem.



Nema komentara:

Objavi komentar