nedjelja, 25. siječnja 2015.

Kornet-muffini




Sastojci
Muffini
125 g margarina sobne temperature
100 g šećera
prstohvat soli
1 banana
3 jaja
130 g brašna
30 g kakaa
pola praška za pecivo (6 g)
70 g kokosovog brašna
100 g čokolade za kuhanje, sitno nasjeckane
korneti ravnog dna, koji mogu sami stajati

Ukrašavanje
125 g biljne masti (ili maslaca) sobne temperature
225 g šećera u prahu
boje




Priprema
Za muffine: pjenasto izmiksajte margarin sa šećerom i solju. Dodavajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja jajeta dobro izmiksajte smjesu. Dodajte bananu i opet sve dobro izmiksajte.
Prosijajte brašno, kakao i prašak u jednu posudu. Suhe sastojke umiješajte u mokre sastojke. Na kraju kuhačom u smjesu umiješajte kokosovo brašno i nasjeckanu čokoladu.


Na lim za pečenje složite kornete, napunite ih smjesom gotovo do ruba. Količina muffina ovisi o veličini korneta (a oni se mogu pronaći u različitim veličinama).
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 190°C. Dužina pečenja ovisi o tome koliko su muffini, odnosno korneti u kojima se smjesa peče, veliki. Obavezno provjerite čačkalicom jeli smjesa pečena: zapiknite ju u sredini muffina, ako nije mokra, muffini su pečeni. Za muffine u kornetima srednje veličine vrijeme pečenja iznosi oko 20 min. Pečene muffine ostavite da se ohlade.



Za ukrašavanje: biljnu mast mutite mikserom nekoliko minuta pa postupno dodavajte šećer u prahu miksajući smjesu na laganoj brzini. Smjesu miksajte dok ne postane lagana i glatka. Dobivenu smjesu podijelite u više zdjelica: jedna dio ostavite takav kakav jest, a u ostale umiješajte boje po želji.



Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i 1M). Vrećicu napunite kremom. Počevši od sredine muffina, na svakom ohlađenom muffinu oblikujte ružu. Za dvobojne ruže: uz jednu stranicu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom npr. ružičastu smjesu , a ostatak vrećice ispunite bijelom smjesom te napravite dvobojnu ružu na muffinu.





Nema komentara:

Objavi komentar