srijeda, 18. svibnja 2016.

Kukuruzna pita s tikvicama


Sastojci
250 g naribanih, neocijeđenih tikvica
250 g kukuruznog brašna
250 ml mlijeka
1 veliko jaje
1 puna žlica kiselog vrhnja (22 % mm)
1 čajna žlica šećera
sol, papar
mljeveni čili ili narezana čili papričica

Za premazivanje
3-4 žlice kiselog vrhnja (22 % mm)




Priprema
U posudi  umutite jaje s mlijekom i vrhnjem. Dodajte brašno i začine pa sve dobro umutite pjenjačom da nema grudica, na kraju uzmiješajte tikvice.
Posudu za pečenje (20 cm x 28 cm) namastite i posipajte krušnim mrvicama. Smjesu ulijte u posudu i zagladite.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko pola sata. Tada pitu izvadite iz pećnice, nožem ju narežite na četvrtaste komade i odozgo premažite kiselim vrhnjem. Pitu vratite u pećnicu i pecite da se vrhnje zapeče, tj. da pita porumeni (po potrebi, uključite odgovarajuću funkciju pećnice: infra grijač, žar i sl.).
Pitu poslužite toplu uz jogurt ili kiselo mlijeko.



2 komentara: