subota, 7. svibnja 2016.

Gnijezda od špageta i povrća


Sastojci
100 g kiselog vrhnja
1 čajna žlica senfa
ocat
sol, papar
3 žlice svježeg peršinovog lišća, sitno nasjeckanog
1 dugačka, tamnozelena tikvica (250 g)
2 dugačke mrkve (300 g)
50 g margarina
400 g špageta
100 g tvrdog sira (Gauda), narezanog na kockice


Priprema
Kiselo vrhnje pomiješajte sa senfom i žlicom ulja u glatku smjesu. Začinite octom, solju i paprom te po potrebi razrijedite s malo vode. Umiješajte i nasjeckano peršinovo lišće.


Tikvicu operite i pomoću noža za guljenje krumpira narežite na duge, uske rezance.
Mrkvu operite, očistite pa i nju narežite na duge, uske rezance.
U dubokoj tavi zagrijte margarin pa dodajte rezance od povrća i popržite ih da omekšaju.

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i dodajte ih u tavu s poprženim rezancima od povrća, začinite solju i paprom. Sve lagano promiješajte.

Pomoću vilice oblikujte gnijezda i servirajte ih na tanjure. Posipajte ih kockicama sira nakapajte pripremljenim umakom od vrhnja. Poslužite odmah.



Izvor: adaptirani recept iz časopisa Tjestenina, 2008.


Nema komentara:

Objavi komentar