petak, 20. svibnja 2016.

Kvazi Mađarica od keksa


Sastojci
800 ml vode
5 žlica šećera
250 g margarina
200 g čokolade za kuhanje
1 kg keksa s maslacem (Piknik, Petit beure)

Glazura
200 ml biljnog šlaga
100 g čokolade za kuhanje




Priprema
U veliku zdjelu natrgajte kekse (neke na veće, neke na manje komade).
U lonac stavite vodu, šećer, margarin i natrganu čokoladu za kuhanje i pričekajte da zakuha.
Kekse prelijte vrućom tekućinom i sve dobro promiješajte.  
Smjesu stavite u lim (28 cm x 38 cm) obložen papirom za pečenje i poravnajte.

Za glazuru, čokoladu i biljni šlag stavite u lonac i rastopite pa prelijte preko keksa.
Kolač ostavite u hladnjaku preko noći.

Po želji, kolač ukrasite naribanom čokoladom.


Nema komentara:

Objavi komentar