ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

Recesijski popečci od tikvica


Sastojci
200 g naribanih, neocijeđenih tikvica
150 ml mlijeka
oko 100 g brašna
1 čajna žlica slatke crvene paprike
sol, papar
masnoća za prženje




Priprema
U posudu stavite brašno, sol i papriku i onda u mlazu dodavajte mlijeko miješajući smjesu pjenjačom da nema grudica. Dodajte naribane tikvice i sve dobro promiješajte žlicom.
Po potrebi dodajte više brašna jer će tikvice ispustiti tekućinu.
U dubokoj tavi zagrijte masnoću. Žlicom grabite smjesu i stavljajte ju u zagrijanu masnoću oblikujući okruglaste popečke. Pržite ih na srednjoj temperaturi s jedne i druge strane.
Pečene popečke stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.





Nema komentara:

Objavi komentar