utorak, 26. travnja 2016.

„Pojačani“ pire


Sastojci
1 kg krumpira
sol, papar
3 žlice maslaca
oko 100 ml mlijeka
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
komadić čili paprike ili feferona
2 velika kisela krastavca
2 kuhana jaja
100 g tvrdog topivog sira (Emmentaler, Gauda)
50 g crnih maslina
2 žlice svježeg peršinovog lišća
2 žlice svježeg bosiljka


Priprema
Ogulite krumpire i stavite ih kuhati.
Dok se krumpir kuha pripremite ostale sastojke kako biste ih odmah mogli dodati vrućem skuhanom pireu.
Crveni luk i češnjak te po želji malo čilija ili feferona sitno nasjeckajte.
Kisele krastavce, ohlađena kuhana jaja i sir narežite na kockice.
Maslinama po potrebi izvadite koštice te ih ugrubo usitnite.
Začinsko bilje operite, obrišite i sitno nasjeckajte.



Kuhani krumpir ocijedite i zdrobite u pire. Odmah dodajte vruće mlijeko i vrući rastopljeni maslac i promiješajte. Zatim dodajte sve ostale sastojke, začinite solju i paprom i sve dobro promiješajte. Poslužite odmah.


Nema komentara:

Objavi komentar