Sastojci
1 kg krumpira
sol, papar
3 žlice maslaca
oko 100 ml mlijeka
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
komadić čili paprike ili
feferona
2 velika kisela krastavca
2 kuhana jaja
100 g tvrdog topivog sira
(Emmentaler, Gauda)
50 g crnih maslina
2 žlice svježeg peršinovog
lišća
2 žlice svježeg bosiljka
Priprema
Ogulite krumpire i stavite ih kuhati.
Ogulite krumpire i stavite ih kuhati.
Dok
se krumpir kuha pripremite ostale sastojke kako biste ih odmah mogli dodati
vrućem skuhanom pireu.
Crveni
luk i češnjak te po želji malo čilija ili feferona sitno nasjeckajte.
Kisele
krastavce, ohlađena kuhana jaja i sir narežite na kockice.
Maslinama
po potrebi izvadite koštice te ih ugrubo usitnite.
Začinsko
bilje operite, obrišite i sitno nasjeckajte.
Kuhani
krumpir ocijedite i zdrobite u pire. Odmah dodajte vruće mlijeko i vrući
rastopljeni maslac i promiješajte. Zatim dodajte sve ostale sastojke, začinite
solju i paprom i sve dobro promiješajte. Poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar