Sastojci
200 g instant kukuruzne krupice
400 ml vode
1 povrtna kocka
200 ml mlijeka
sol, papar
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
3 žlice svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća
nasjeckana čili papričica po želji
6-8 raznobojnih mladih, sitnih paprika
oko 50 g tvrdog, naribanog sira
oko 50 g kiselog vrhnja (20 % mm)
6-8 cherry/kruškolikih crvenih i žutih rajčica
lišće (francuskog) peršina za ukrašavanje
Priprema
Paprike operite, obrišite, prepolovite i izdubite, ali nemojte im
odrezati peteljku. Ako imate sitnu
papriku paradajzericu ne trebate ju prepoloviti samo ju izdubite.
Rajčice operite, obrišite i preplovite po dužini.
U loncu zakuhajte vodu s mlijekom pa dodajte razmrvljenu kocku i
palentu. Sve dobro promiješajte pjenjačom i kuhajte na laganoj vatri (prema
uputi s pakiranja), povremeno promiješajte, začinite solju i paprom.
U kuhanu palentu umiješajte češnjak, čili papričicu i 3 žlice
nasjeckanog peršinovog lišća. Vruću palentu stavite u namaštenu okruglu posudu
za pečenje (promjera 22-24 cm). Paprike utisnite u vruću palentu s otvorom
prema gore.
Naribani sir pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom.
Pripremljenom smjesom napunite slastičarsku vrećicu (ili vrećicu za
zamrzavanje) i odrežite joj ćošak pa napunite
paprike.
Između paprika rasporedite polovice rajčica, prerezanu stranu okrenite
prema dolje.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko pola sata.
Ukrasite peršinovim lišćem. Poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar