Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
pola paketića praška za pecivo
100 ml mlijeka
100 ml ulja
Krema
500 ml biljnog šlaga
250 g čokolade za kuhanje
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke malo posolite i izmiksajte snijeg.
Žumanjke i šećer miksajte da masa poblijedi. Brašno, kakao i prašak kroz cjedilo prosijajte u smjesu od žumanjaka i lagano promiješajte. Umiješajte i mlijeko i ulje te snijeg.
Smjesu ulijte u namašteni, pobrašnjeni lim i stavite ga u zagrijanu pećnicu te pecite 20ak min. na 180 °C.
Dok se biskvit peče, napravite kremu. Čokoladu nasjeckajte na komade. U loncu zagrijavajte biljni šlag do vrenja pa njime prelijte čokoladu. Dobro promiejšajte da se sva čokolada otopi.
Po vrućem biskvitu prelijte toplu kremu i ostavite da se ohladi.
Kad se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, stavite ga u hladnjak da se krema stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar