Biskvit
2 jaja sobne temperature
prstohvat soli
50 g margarina sobne temperature
250 g šećera
200 ml mlijeka sobne temperature
300 g brašna
1 prašak za pecivo
Oblog
200 ml mlijeka
250 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
+
kokosovo brašno
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
U drugoj posudi izmiksajte mekani margarin pa mu dodajte žumanjke i
šećer te dobro izmiksajte. Ulijte i mlijeko. Na kraju dodajte brašno pomiješano
s praškom za pecivo. U smjesu umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Lim srednje veličine (oko 20 cm x 30 cm, ovisno o tome koliko visoki
kolač želite) obložite papirom za pečenje. Papir namastite i pobrašnite te
ulijte smjesu. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Biskvit pecite da se
počne odvajati od stranica lima.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Za oblog, u lonac stavite mlijeko, šećer, na kockice narezani margarin
i natrganu čokoladu pa zagrijte na laganoj vatri da se sastojci otope. Kad
smjesa zakuha, maknite ju s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Ohlađeni biskvit izrežite na kocke željene veličine.
Pomoću dviju vilica umočite kocku biskvita u smjesu, otresite višak
smjese i
kocku uvaljajte u kokosovo brašno.
Nema komentara:
Objavi komentar