Sastojci
1 kg (sitnijeg) krumpira
500 g kiselog kupusa narezanog na rezance
1 veliki crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica svinjske masti
sol, papar
pola čajne žlice kumina
1 žlica slatke crvene paprike
4 žlice ajvara (blagog ili ljutog)
Priprema
Krumpir
ogulite, ako je krupniji narežite ga na četvrtine, a ako je manji, ostavite ga
cijelog. Skuhajte ga u posoljenoj vodi i onda ocijedite.
Obje
vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U
dubokoj tavi zagrijte mast, dodajte obje vrste luka i kratko ih popržite. Zatim
dodajte ocijeđeni kupus, kumin, sol i papar. Sve pržite na srednjoj vatri 15ak
min. da kupus omekša. Pred kraj dodajte slatku papriku.
Maknite
kupus s vatre pa umiješajte ajvar, po potrebi dodajte sol i papar. Tada dodajte
i ocijeđeni krumpir te sve izmiješajte kuhačom.
Posudu
za pečenje namastite i u nju rasporedite kupus i krumpir (dolje kupus, gore
krumpir).
Jelo
stavite u pećnicu zagrijanu na 210°C i pecite oko pola sata da porumeni.
Poslužite
odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar