nedjelja, 14. prosinca 2014.

Rolada od sira


Sastojci
Kora
500-600 g Gauda sira, narezanog na tanke šnite

Nadjev
400 g topljenog sira za mazanje (sobne temperature)
50 g margarina sobne temperature
5 crnih, otkoštičenih maslina
15ak zelenih maslina punjenih paprikom
150 g konzerviranog miješanog povrća (kukuruz, paprika, grašak)
sol, papar
mljeveni čili




Priprema
Veći, plitki lim (od pećnice) obložite papirom za pečenje te na njega posložite šnite sira, jednu do druge,  da se malo preklapaju, važno je da između njih ne ostanu praznine. Na taj sloj sira, složite još jedan sloj šnita sira. Od navedene količine sira, dobit ćete koru dimenzija oko 34 cm x 30 cm.
Lim sa sirom stavite u pećnicu zagrijanu na 150°C pa ga „pecite“ da se rastopi i poveže u jednu veliku koru. Za to je potrebno oko 5 min.
Dobivenu koru od sira ostavite na limu da se potpuno ohladi.

Za nadjev, topljeni sir kremasto izmiksajte da bude gladak. Začinite ga solju, paprom i čilijem (pazite na količinu soli,  jer su topljeni sir i masline slani).
Margarin također kremasto izmiksajte pa ga dodajte izmiksanom siru i sada sve zajedno dobro izmiksajte.
Crne masline sitno nasjeckajte, konzervirani povrće ocijedite i po potrebi narežite na kockice. Masline i povrće kuhačom umiješajte u smjesu od sira.


Ohlađenu koru od sira premažite nadjevom. Uz jedan duži rub posložite zelene masline.
Uz pomoć papira za pečenje čvrsto narolajte koru, mjesto spoja okrenite prema dolje. Roladu zamotajte u papir za pečenje te ju stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Čvrstoća nadjeva ovisi o tome kakav  topljeni sir koristite.

Nadjev bi trebao biti razmazan na debljinu od 1,5-2 cm. Možete upotrijebiti nadjev po želji, ali nemojte ga nanijeti u pretankom sloju jer kora nije elastična i kod pretjeranog savijanja, tj. rolanja mogla bi puknuti.


Nema komentara:

Objavi komentar