nedjelja, 21. prosinca 2014.

Grožđe od kokosa i čokolade



Sastojci
150 g mljevenih keksa s maslacem (Piknik)
150 g kokosovog brašna
50 g margarina sobne temperature
100 g šećera u prahu
25 ml mlijeka
25 ml ruma
+
mljeveni keksi za doradu

Glazura
200 g čokolade za kuhanje
4 žlice biljnog ulja



Priprema
U multipraktik stavite mljevene kekse, kokos, šećer margarin, mlijeko i rum pa uključite multipraktik da se svi sastojci povežu u glatku smjesu.

Smjesu istresite na radnu površinu posipanu mljevenim keksom i podijelite ju na 6 jednakih komada. Uzmite jedna komad  i valjajući ga dlanovima po radnoj površini napravite valjak, stanjite ga da mu promjer bude 1,5-2 cm. Na isti način napravite dugačke valjke i od ostalih 5 komada. Po potrebi, radnu površinu posipajte mljevenim keksima. Nemojte dodati previše keksa kako smjesa ne bi bila previše suha, stajanjem će se ionako stvrdnuti i osušiti.

U lonac natrgajte čokoladu, dodajte ulje i sve zagrijavajte na laganoj vatri da se čokolada rastopi. Rastopljenu čokoladu ostavite da se malo ohladi i sasvim malo zgusne.


Na odgovarajuću dugački pladanj stavite papir za pečenje i na njega, jedan do drugog, položite 3 valjka, ostavljajući tek pokoji milimetar prostora između njih. Premažite ih čokoladom, na njih složite dva valjka pa i njih premažite čokoladom, na sredinu položite preostali valjak i sve prelijte čokoladom odozgo i sa svih strana.


Kolač stavite u hladnjak barem na sat vremena da se čokolada stvrdne.



Nema komentara:

Objavi komentar