srijeda, 16. srpnja 2014.

Pohani mišeki od mrkvinog lišća



Sastojci
mlado lišće mrkve (10ak grančica)
2 šalice oštrog brašna
1 čajna žlica slatke paprike
sol, papar
hladna voda
masnoća za prženje


Priprema
Pomiješajte brašno s malo soli, papra i mljevenom paprikom te dodajte toliko vode koliko je potrebno da dobijete glatku smjesu, kao za palačinke, ali malo gušću. Smjesu nemojte previše miješati, ostavite ju da odstoji pola sata u hladnjaku.

Lišće mrkve podijelite na manje grančice, dužine 12ak cm. Operite ih i osušite papirnatim ubrusom.

Umačite grančice u pripremljenu smjesu, otresite višak smjese i pržite ih u dubokoj masnoći da dobiju boju s obje strane.
Vadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće. Posolite i poslužite.



Nema komentara:

Objavi komentar