Sastojci
Tijesto
600 g brašna
2 suha kvasca
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli
1 jaje sobne temperature
oko 300 ml mlakog mlijeka
250 g hladnog margarina
Nadjev
350 g svježeg, dobro ocijeđenog sira
1-2 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
sitno nasjeckani češnjak
100 g tvrdog naribanog sira
Premaz
biljno ulje
Priprema
U posudu stavite brašno, kvasac, šećer i sol pa postupno
dodavajte mlijeko da zamijesite tijesto. Tijesto premijesite na radnoj površini
i odmah ga razvaljajte u pravokutnik. Na
njega naribajte hladni margarin i narolajte ga. Dobivenu roladu okomito
prerežite na 4 jednaka komada.
Uzmite jedan komad i razvaljajte ga u pravokutnik, po njemu
rasporedite četvrtinu nadjeva od svježeg sira, vrhnja, soli i češnjaka te
posipajte četvrtinu naribanog sira. Tijesto narolajte i položite ga u lim
obložen papirom za pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje.
Tijesto premažite uljem.
Lim odmah stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pitu
pecite 20ak min.
Pitu možete napraviti i u slanoj varijanti, onda nemojte staviti sol u tijesto.
Izvor:
adaptirani recept s Coolinarike.
Zanimljivo izgleda, ja sam očekivala klasično tijesto za štrudlu.
OdgovoriIzbrišiOvaj put nije tijesto za štrudlu:)
Izbriši