nedjelja, 26. lipnja 2016.

Divovski muffini



Sastojci
100 g suhih višanja
50 ml ruma
2 žlice vode
200 g čokolade za kuhanje
350 g brašna
pola praška za pecivo
pola čajne žlice sode
60 g kakaa
150 g šećera
na vrhu noža soli
2 jaja
100 ml ulja
375 ml mlijeka
100 g mliječne čokolade, nasjeckane
12 velikih papirnatih košarica za muffine u obliku „tulipana“ (ili 12 velikih, okruglih košarica s oznakom „large“)


Priprema
Metalni ili silikonski kalup obložite velikim papirnatim košaricama u obliku tulipana ili običnim okruglim košaricama.

Suhe višnje nasjeckajte i stavite u posudu pa ih prelijte rumom i vodom. Ostavite ih da odstoje oko pola sata.

Čokoladu za kuhanje nasjeckajte i otopite na pari.

U veću posudu prosijajte brašno, kakao, prašak i sodu, dodajte sol i šećer pa sve promiješajte.
U drugoj posudi umutite jaja pa dodajte ulje i mlijeko te opet sve dobro umutite.



Suhim sastojcima dodajte tekuće sastojke i kratko promiješajte.
Zatim dodajte mlaku rastopljenu čokoladu, nasjeckanu mliječnu čokoladu i višnje zajedno s tekućinom te sve kratko promiješajte.

Smjesu rasporedite u 12 pripremljenih kalupa. Kalupe stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i muffine pecite oko pola sata, provjerite čačkalicom jesu li pečeni.
Pečene muffine ostavite da se ohlade.



Nema komentara:

Objavi komentar