srijeda, 11. lipnja 2014.

Prženi zalogaji od krumpira


Sastojci
750 g krumpira
1 jaje
oko 200 g brašna
sol, papar
6 manjih ploški dimljenog sira
6 ploški topivog sira
masnoća za prženje



Priprema
Krumpir ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga i zdrobite u pire. Ostavite ga da se ohladi da ga možete mijesiti rukama. Zatim mu dodajte jaje, začine te brašno. Brašno dodavajte po potrebi kako biste zamijesili tijesto.

Tijesto podijelite na 6 komada.
Uzmite jedan komad, na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte ga u krug, na debljinu oko 4 mm. Na polovicu tijesta stavite obje vrste sira pa preklopite drugu polovicu tijesta preko nadjeva. Krajeve dobro slijepite, utapkajte ih prstima da se ne otvaraju.


U dubljoj posudi zagrijte veću količinu masnoće i pržite tijesto na laganoj s jedne i druge strane da porumeni. Nemojte ga pržiti na previsokoj temperaturi kako ne bi prebrzo porumenilo izvana, a iznutra ostalo sirovo.
Pečeno tijesto vadite na papirnati ubrus da upije masnoću.

Poslužite odmah. 




Nema komentara:

Objavi komentar