nedjelja, 22. lipnja 2014.

Jaja u kaputiću od pahuljica


Sastojci
1 veći ljubičasti luk
2 žlice ulja
100 g zobenih pahuljica
100 g pšeničnih pahuljica
400 ml vode
pola povrtne kocke za juhu
sol, papar
4 kuhana jaja, ohlađena, oljuštena
5 žlica oštrog brašna
5 žlica krušnih mrvica
1-2 jaja
masnoća za prženje





Priprema
Luk oljuštite i sitno nasjeckajte. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa na njemu popržite luk, oko 5 min. Dodajte obje vrste pahuljica, vodu i zdrobljenu kocku za juhu. Sve dobro promiješajte i miješajući kuhajte na laganoj vatri oko 3 min. da dobijete čvrstu, ljepljivu smjesu.
Smjesu maknite s vatre, začinite ju solju i paprom pa ostavite da se hladi.
                                   


Mlaku smjesu podijelite na četiri dijela.
Vlažnim dlanovima spljoštite jedan dio smjese i u njega zamotajte kuhano jaje. Smjesu dobro pritisnite vlažnim rukama kako bi se svugdje ravnomjerno rasporedila i bila glatka. Na isti način smjesom obložite i ostala tri jajeta.
Smjesa ne smije biti previše suha jer bi za vrijeme pečenja mogla popucati i drobiti se.




U jednu posudu stavite brašno, u drugoj posudi vilicom umutite jaja, a u treću posudu stavite krušne mrvice.
Svako jaje uvaljajte u brašno, pa ga umočite u jaja i onda u krušne mrvice te ga stavite pržiti u duboku masnoću.
Jaja pržite sa svih strana na slaboj vatri kako ne bi prebrzo porumenjela izvana.

Ispržena jaja vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.



2 komentara: