srijeda, 11. lipnja 2014.

Kus-kus s povrćem


Sastojci
200 g kus-kusa
500 ml vode
1 povrtna kocka za juhu
3 žlice ulja
1 crveni luk
2 paprike
400 g rajčica
50 g (crnih) otkoštičenih  maslina
sol, papar
nasjeckano peršinovo lišće


Priprema
Zakuhajte vodu s povrtnom kockom. Kus kus stavite u posudu prelijte ga kipućom vodom, pokrijte i ostavite 10ak min. da nabubri.

Luk oljuštite i nasjeckajte.
Papriku operite, očistite i narežite na rezance.
Rajčice operite, očistite i narežite na ploške (ako su sitne, samo ih prepolovite).
Masline ocijedite i krupno narežite.


U dubokoj tavi, na zagrijanom ulju staklasto popržite luk. Zatim dodajte papriku i kratko ju popržite. Nakon toga dodajte rajčice. Pržite sve na laganoj vatri da se rajčice raskaše, a paprika omekša. Tada umiješajte kus-kus, narezane masline i začinite solju i paprom. Pustite da sve još jednom zakuha pa maknite s vatre. Prije posluživanja jelo posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem.


Nema komentara:

Objavi komentar