četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Mamine breskve

Sastojci
Tijesto
2 jaja
100 ml mlijeka
100 ml ulja
200 g šećera
pola čajne žlice sode (oko 6 g)
brašni po potrebi (700-800 g)

Nadjev
izdubljene mrvice
125 g margarina sobne temperature
1 žlica kakaa
3 žlice ruma
100 g šećera
2-3 žlice džema od marelice

Dovršavanje i ukrašavanje
oko 400 ml mlijeka
boje ili arome u boji (ružičasta, žuta/narančasta, zelena)
kristal šećer

Priprema
Za tijesto, u posudi pomiješajte jaja, mlijeko, ulje, šećer i sodu i miješajte da se šećer rastopi.
Ostavite na hladnom 1-2 sata.

Zatim postupno dodavajte toliko brašna koliko je potrebno da zamijesite tijesto. Pazite da tijesto ne bude prečvrsto. Od tijesta oblikujte kuglice i stavljajte ih na pobrašnjeni lim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 7 min. (ovisno o veličini kuglica i Vašoj pećnici)

Pečene kuglice ostavite da se ohlade.


Potpuno ohlađene kuglice odozdo izdubite.
Za nadjev, izdubljene mrvice sameljite.  Pomiješajte ih sa 125 g pjenasto izmiksanog margarina, kakaom, rumom, šećerom i džemom da dobijete glatku smjesu.
Izdubljene kuglice punite smjesom i slijepite po dvije zajedno.
Slijepljene «breskve» uronite u hladno mlijeko na 10ak sekundi i stavite ih na papirnati ubrus da se malo ocijede.
Arome ili boje pomiješajte s malo vode pa njima obojite breskve. Uvaljajte ih u kristal šećer.
Slažite u lim jednu do druge i ostavite na hladnom (najbolje preko noći) da se malo osuše.


Izvor: recept iz mamine bilježnice.


Nema komentara:

Objavi komentar