Sastojci
oko 300 g (starog) kruha
mlijeko
1 jaje
krušne mrvice
sol, papar
1 čajna žlica slatke crvene paprike
masnoća za prženje
Priprema
Kruh narežite na kockice i
prelijte mlijekom. Potrebna količina mlijeka ovisi o tome koliko je kruh suh.
Smjesa treba biti čvrsta da se može mijesiti rukama, a ne tekuća. Ostavite
namočeni kruh da odstoji, tj. upije tekućinu.
Zatim dodajte jaje i začine.
Krušne mrvice dodajte po potrebi i sve premijesite rukama.
Vlažnim rukama od smjese
oblikujte tanje okrugle popečke (oblikujte kuglu pa ju spljoštite među
dlanovima).
Popečke pržite na malo zagrijane
masnoće da porumene s jedne i druge strane.
Pečene popečke vadite na
papirnati ubrus koji će upiti dio masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar