Sastojci
Tijesto
100 g margarina sobne temperature
80 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
70 g kiselog vrhnja
180 g brašna
pola praška za pecivo
Nadjev
400 ml mlijeka
60 g šećera
1 prašak za puding od vanilije
200-250 g bobica aronije
Mrvice
100 g brašna
50 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat cimeta
75 g hladnog margarina
Priprema
Za biskvit, margarin kremasto izmiksajte, dodajte
obje vrste šećera i sve miksajte 2 min. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i
nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksajte. Umiksajte i kiselo vrhnje. Na
kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Lim za pečenje (30 cm x 22 cm) obložite papirom za
pečenje, papir namastite i pobrašnite. Ulijte smjesu i lim stavite u pećnicu
zagrijanu na 180 °C, pecite 15ak min.
Za nadjev, 300 ml mlijeka zakuhajte.
100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i pudingom pa
skuhajte puding u zakuhanom mlijeku.
Aroniju operite i ostavite u cjedilu da se ocijedi.
Za mrvice, u posudu stavite sve sastojke i trljajte
ih prstima da dobijete mrvice.
Na vrući biskvit ravnomjerno rasporedite topli
puding, a po njemu razbacajte bobice aronije. Pripremljene mrvice rasporedite
po kolaču i lim vratite u pećnicu te sve pecite još 30ak min na 180 °C.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
Po želji, posipajte ga šećerom u prahu.
jeli ovo greška u nadjevu 2x 400ml mlijeka ?
OdgovoriIzbrišiTako je, hvala što ste mi ukazali na pogrešku, meni je promaknulo dok sam tipkala recept. Ispravila sam sastojke, ispričavam se zbog netočnosti.
IzbrišiKolač je fantastičan. Hvala na receptu
OdgovoriIzbriši