Sastojci
100 g suhih višanja
50 ml ruma
2 žlice vode
200 g čokolade za kuhanje
350 g brašna
pola praška za pecivo
pola čajne žlice sode
60 g kakaa
150 g šećera
na vrhu noža soli
2 jaja
100 ml ulja
375 ml mlijeka
100 g mliječne čokolade, nasjeckane
12 velikih
papirnatih košarica za muffine u obliku „tulipana“ (ili 12 velikih, okruglih
košarica s oznakom „large“)
Metalni
ili silikonski kalup obložite velikim papirnatim košaricama u obliku tulipana
ili običnim okruglim košaricama.
Suhe
višnje nasjeckajte i stavite u posudu pa ih prelijte rumom i vodom. Ostavite ih
da odstoje oko pola sata.
Čokoladu
za kuhanje nasjeckajte i otopite na pari.
U
veću posudu prosijajte brašno, kakao, prašak i sodu, dodajte sol i šećer pa sve
promiješajte.
U
drugoj posudi umutite jaja pa dodajte ulje i mlijeko te opet sve dobro umutite.
Suhim
sastojcima dodajte tekuće sastojke i kratko promiješajte.
Zatim
dodajte mlaku rastopljenu čokoladu, nasjeckanu mliječnu čokoladu i višnje
zajedno s tekućinom te sve kratko promiješajte.
Smjesu
rasporedite u 12 pripremljenih kalupa. Kalupe stavite u pećnicu zagrijanu na
180°C i muffine pecite oko pola sata, provjerite čačkalicom jesu li pečeni.
Pečene
muffine ostavite da se ohlade.
Nema komentara:
Objavi komentar