Sastojci
1 kg krumpira
60-100 g glatkog brašna
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice ulja
250 ml mlijeka
masnoća za posudu za pečenje
Priprema
Krumpir ogulite, operite, osušite i narežite na sitne
kockice (5-8 mm veličine). Dodajte im sol, papar, češnjak i 1 žlicu ulja te
promiješajte. Postupno dodavajte brašno mijeseći smjesu rukama. Smjesa treba
biti „ljepljiva“ da se od nje mogu oblikovati ćufte koje se ne raspadaju.
Vlažnim rukama oblikujte kuglice i onda
ih malo spljoštite među dlanovima, slažite ih u namaštenu posudu za pečenje.
Smjesa za izradu ćufti će se stajanjem razvodeniti (krumpir
će ispustiti tekućinu). Ako tijekom
izrade ćufti primjetite da je smjesa postala rjeđa, nego što je bila na
početku, umijesite u nju još malo brašna.
Posudu s ćuftama stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i
pecite ih 50ak min. da porumene.
Mlijeku dodajte malo soli i 1 žlicu ulja te sve zakuhajte.
Vrućom tekućinom prelijte vruće ćufte, vratite
ih u pećnicu te pecite još 10ak min. da se zapeku.
Poslužite odmah.
Izvor:
adaptirani recept sa stranice Recepti.
Nema komentara:
Objavi komentar