Sastojci
1 „Dvostruka rolada“
Parfe krema
3 žumanjka
70 g šećera
1 vanilin šećer
300 ml mlijeka
20 g bijele želatine
u prahu
3-4 žlice kakaa
200 ml biljnog šlaga
Roladu
narežite na šnite debljine oko 1 cm.
Posudu
okruglog (kupolastog) dna obložite aluminijskom folijom. Po dnu i stranicama
posude gusto, jednu do druge, složite narezane šnite.
Za
kremu, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Izmiksajte
biljni šlag.
Žumanjke
izmiksajte s obje vrste šećera. Polako dodajte mlijeko pa dobro promiješajte.
Smjesu prebacite u lonac i lagano zagrijavajte na štednjaku, miješajući
pjenjačom. Čim zakuha, maknite ju s vatre te premjestite u posudu za miksanje.
Ostavite ju da se hladi 1-2 min. pa umiješajte želatinu i miješajte da se
rastopi.
Posudu
sa smjesom stavite u sudoper napunjen hladnom vodom, miješajte pjenjačom da se
ohladi.
U
ohlađenu smjesu umiksajte izmiksani šlag i prosijani kakao.
Dobivenu
kremu rasporedite u kalup obložen šnitama rolade, odozgo zagladite (radite
brzo, jer se smjesa brzo stvrdnjava). Po kremi složite šnite rolade, po
potrebi, narežite ih na manje komade kako biste njima potpuno mogli prekriti
kremu.
Šarlotu
stavite u hladnjak na 6 sati.
Na
šarlotu stavite tanjur i sve zajedno okrenite da šarlota sklizne na tanjur,
odlijepite foliju.
nalboljši recepti...
OdgovoriIzbriši