Sastojci
100 g slanutkovog brašna
pola čajne žlice sode
pola čajne žlice kurkume
1 čajna žlica soli
mljeveni čili
pola čajne žlice mljevenog kima
1 žlica limunovog soka
2 žlice ulja
hladna voda
2 veća crvena ili ljubičasta luka
masnoća za prženje
Luk oljuštite i narežite na 3-5
mm debele okrugle šnite, malo razdvojite kolute.
U
posudi pomiješajte slanutkovo brašno, kurkumu, sodu, sol, čili i kim. Dodajte
limunov sok i ulje. Zatim postupno dodavajte vodu miješajući smjesu pjenjačom.
Dodajte vode koliko je potrebno da dobijete glatku smjesu nešto gušću nego za
palačinke. Umiješajte šnite luka, razdvojite ih na kolute miješanjem.
Ostavite
smjesu da odstoji 15 min.
U
dubokoj posudi zagrijte masnoću. Žlicom grabite smjesu i spuštajte ju u masnoću
oblikujući okruglaste, plosnate hrpice. Vodite računa o tome da će popečci zbog
sode narasti.
Pržite
ih na srednjoj temperaturi, kad porumene s jedne strane, okrenite ih i pržite
drugu stranu.
Vadite
ih na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar