Sastojci
Tijesto
2 jaja
100 ml mlijeka
100 ml ulja
200 g šećera
pola čajne žlice sode (oko 6 g)
brašni po potrebi (700-800 g)
Nadjev
izdubljene mrvice
125 g margarina sobne temperature
1 žlica kakaa
3 žlice ruma
100 g šećera
2-3 žlice džema od marelice
Dovršavanje i ukrašavanje
oko 400 ml mlijeka
2 jaja
100 ml mlijeka
100 ml ulja
200 g šećera
pola čajne žlice sode (oko 6 g)
brašni po potrebi (700-800 g)
Nadjev
izdubljene mrvice
125 g margarina sobne temperature
1 žlica kakaa
3 žlice ruma
100 g šećera
2-3 žlice džema od marelice
Dovršavanje i ukrašavanje
oko 400 ml mlijeka
kristal šećer
Priprema
Za tijesto, u posudi pomiješajte jaja, mlijeko, ulje, šećer i sodu i miješajte
da se šećer rastopi.
Ostavite na hladnom 1-2 sata.
Zatim postupno dodavajte toliko brašna koliko je potrebno da zamijesite
tijesto. Pazite da tijesto ne bude prečvrsto. Od tijesta oblikujte kuglice i
stavljajte ih na pobrašnjeni lim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 7
min. (ovisno o veličini kuglica i Vašoj pećnici)
Pečene kuglice ostavite da se ohlade.
Potpuno ohlađene kuglice odozdo izdubite.
Za nadjev, izdubljene mrvice sameljite. Pomiješajte ih sa 125 g pjenasto
izmiksanog margarina, kakaom, rumom, šećerom i džemom da dobijete glatku
smjesu.
Izdubljene kuglice punite smjesom i slijepite po dvije zajedno.
Slijepljene «breskve» uronite u hladno mlijeko na 10ak sekundi i stavite ih na
papirnati ubrus da se malo ocijede.
Arome ili boje pomiješajte s malo vode pa njima obojite breskve. Uvaljajte
ih u kristal šećer.
Slažite u lim jednu do druge i ostavite na hladnom (najbolje preko noći) da se
malo osuše.
Izvor: recept iz mamine bilježnice.
Nema komentara:
Objavi komentar