Sastojci
Nadjev
500 g krušaka
2 žlice iscijeđenog limunovog soka
1-2 žlice šećera
voda
Biskvit
125 g mekanog margarina
125 g šećera
3 jaja sobne temperature
175 g brašna
pola praška za pecivo (6 g)
1 žlica kakaa
1 žlica mlijeka
Mrvice
80 g brašna
50 g hladnog margarina
30 g šećera
Kruške operite, ogulite, prepolovite po dužini i izdubite im koštice.
Prepolovljene kruške stavite u lonac, dodajte limunov sok i šećer te toliko
vode koliko je potrebno da prekrije kruške. Sve zakuhajte i prokuhate 3-5 min.
da kruške omekšaju, ali nemojte ih raskuhati (vrijeme kuhanja ovisi o vrsti i
veličini kruški). Kuhane kruške ocijedite i ostavite da se ohlade.
Lim srednje veličine obložite papirom za pečenje, papir namastite i
pobrašnite.
U većoj posudi pjenasto izmiksajte margarin sa šećerom. Dodajte jedno
po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksjate smjesu. Na kraju
umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Na dno pripremljenog lima rasporedite 2/3 smjese. Preostaloj trećini
smjese dodajte kakao i mlijeko pa tu smjesu rasporedite na svijetlu smjesu. Na
smjesu odmah rasporedite kruške (obli dio prema gore).
Od hladnog margarina narezanog na listiće, brašna i šećera zamijesite
mrvice i posipajte ih po kruškama.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i kolač pecite 20-30 min.