Sastojci
250 g naribanih, neocijeđenih tikvica
250 g kukuruznog brašna
250 ml mlijeka
1 veliko jaje
1 puna žlica kiselog vrhnja (22 % mm)
1 čajna žlica šećera
sol, papar
mljeveni čili ili narezana čili papričica
Za premazivanje
3-4 žlice kiselog vrhnja (22 % mm)
Priprema
U posudi
umutite jaje s mlijekom i vrhnjem. Dodajte brašno i začine pa sve dobro
umutite pjenjačom da nema grudica, na kraju uzmiješajte tikvice.
Posudu za pečenje (20 cm x 28 cm) namastite i
posipajte krušnim mrvicama. Smjesu ulijte u posudu i zagladite.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i
pecite oko pola sata. Tada pitu izvadite iz pećnice, nožem ju narežite na
četvrtaste komade i odozgo premažite kiselim vrhnjem. Pitu vratite u pećnicu i
pecite da se vrhnje zapeče, tj. da pita porumeni (po potrebi, uključite
odgovarajuću funkciju pećnice: infra grijač, žar i sl.).
Pitu poslužite toplu uz jogurt ili kiselo mlijeko.
Jako mi se sviđa, bilježim i vrlo skoro radim!
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
Izbriši