Sastojci
Nadjev
600 g jabuka
cimet
200 g šećera
2-3 žlice krušnih mrvica
oko 3 žlice miješanog džema
Biskvit
4 jaja
prstohvat soli
300 g šećera
1 vanilin šećer
260 g brašna
1 prašak za pecivo
ribana kora 1 limuna
200 ml mlijeka
200 ml ulja
Priprema
Za nadjev, jabuke ogulite i naribajte.
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
U drugoj posudi dobro izmiksajte žumanjke s obje vrste šećera.
Brašno pomiješajte s limunovom korom, praškom, mlijekom i
uljem pa naizmjence umiksajte snijeg i
smjesu od žumanjaka.
Lim srednje veličine (oko 20 cm x 30 cm) obložite papirom za
pečenje, papir namastite i pobrašnite. U lim ulijte polovicu smjese i stavite
ga u pećnicu zagrijanu na 180 °C te biskvitnu smjesu pecite 10ak min.
Naribane jabuke pomiješajte s cimetom, šećerom i krušnim
mrvicama.
Izvadite lim iz pećnice i premažite ga džemom. Zatim
ravnomjerno rasporedite nadjev od jabuka i prelijte ga drugom polovicom
biskvitne smjese.
Lim vratite u pećnicu i kolač pecite oko pola sata.
Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.
zelo dobra pita od jabuka
OdgovoriIzbrišiDobar kolač
OdgovoriIzbriši