Sastojci
4 žute paprike (svaka 100 g)
60 g zobenih pahuljica
60 g pšeničnih pahuljica
3 žlice bundevinih sjemenki
120 ml vode
sol, papar
ljuta mljevena paprika
5 žlica ulja
1 manji crveni luk
2 češnja češnjaka
50 g crvene paprike
50 g zelenih mahuna
100 g mozzarelle
100 g feta sira
Umak
400 g rajčica
2 žlice ulja
1 manji crveni luk
sol, papar
nasjeckano peršinovo lišće
Priprema
Paprike operite, odrežite im
gornji dio i izdubite ih.
Pahuljice stavite u zdjelu,
prelijte vodom i dobro ih promiješajte. Ostavite ih da odstoje 10ak min.
Luk i češnjak oljuštite i sitno
nasjeckajte.
Papriku narežite na kockice.
Mahune narežite na manje komade.
U
wok tavi zagrijte 3 žlice ulja i dodajte nasjeckani luk i češnjak, kratko ih popržite. Zatim
dodajte namočene pahuljice, bundevine sjemenke, sol, papar i ljutu papriku,
pržite pahuljice oko 5 min. da porumene sa svih strana, pritom ih miješajte
kuhačom i drobite na manje komade.
Popržene
pahuljice prebacite u zdjelu, a u wok tavi zagrijte preostale 2 žlice ulja i
dodajte mahune, pržite ih 2-3 min. Zatim dodajte papriku i sve pržite da povrće
omekša.
Kad
je povrće mekano, tavu maknite s vatre, dodajte pahuljice i natrgajte mozzarellu
pa sve dobro promiješajte.
Za
umak, rajčice operite, očistite i narežite na kocke pa ih skašite štapnim
mikserom.
Luk
očistite i sitno nasjeckajte. Ispržite ga na zagrijanom ulju pa dodajte
rajčice. Začinite ih solju i paprom pa kuhajte umak 10ak min., povremeno
miješajući. Na kraju umiješajte nasjeckano peršinovo lišće.
Manju
dublju posudu (promjera 18 cm, visine oko 7 cm) namastite pa u nju ulijte umak.
Paprike
na vrh napunite pripremljenim nadjevom. Ukoliko vam je ostalo nadjeva
rasporedite ga između paprika. Na svaku papriku zdrobite feta sir.
Posudu
stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 45 min. Nakon pola sata
prekrijte jelo aluminijskom folijom kako ne bi previše potamnjelo.
Pečene
paprike ukrasite nasjeckanim peršinovim lišćem.
Nema komentara:
Objavi komentar