Sastojci
1 kg sitnijeg krumpira
200 g kiselog vrhnja (20% mm)
200 g milerama (40% mm)
400 ml vode
3-4 tanke šnite (bijelog) kruha
60 g margarina/maslaca
sol, papar
masnoća za posudu
svježi ružmarin
Priprema
Krumpir ogulite, operite i
obrišite krpom. Ako su veći, možete ih prepoloviti.
Svaki krumpir zarežite nožem, ali
ne do dna, pri dnu se svi zarezani dijelovi trebaju držati zajedno. Razmak među
rezovima trebao bi biti 8-10 mm.
Krumpire složite u namaštenu
keramičku posudu za pečenje (zarezana strana prema gore, složite ih u jednom
sloju).
Pjenjačom umutite vrhnje, mileram
i vodu. Smjesu dobro začinite solju i paprom, po želji, dodajte Vegetu. Smjesu ulijte
među krumpire.
Krumpir stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i
pecite oko 1 sat, odnosno da budu gotovo pečen.
Kruh narežite na kockice (1 cm x
1 cm).
U dubokoj tavi rastopite margarin
pa dodajte kockice kruha i malo ružmarina, sve dobro promiješajte.
Krumpir izvadite iz pećnice i po
njemu rasporedite kockice kruha i ružmarin. Sve vratite u pećnicu i pecite da
kockice kruha porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar